Cum te integrezi in lumea barbatilor?

E destul de evident pentru cele mai multe dintre noi ca la serviciu suntem minoritare. In orice domeniu tehnic barbatii sunt mult mai numerosi ca noi. Suntem putine si e o adevarata arta sa iti

E destul de evident pentru cele mai multe dintre noi ca la serviciu suntem minoritare. In orice domeniu tehnic barbatii sunt mult mai numerosi ca noi. Suntem putine si e o adevarata arta sa iti stapanesti si asumi statutul minoritar fara sa te victimizezi. Am facut o lista cu cele mai frecvente obstacole si beneficii pe care le intalnesti lucrand intr-un mediu preponderent masculin.

Top dezavantaje:

1. Barbatii nu te iau in serios – In general un coleg barbat cu acelasi grad de competenta ca tine va primi mai mult credit. De asemenea, daca amandoi primiti aceleasi taskuri, toata lumea se va astepta ca el sa faca treaba mai buna si tu mai proasta sau deloc.

2.

Barbatii cu care lucrezi iau totul foarte personal – Cand sunt contrazisi de o femeie in mediul profesional, barbatii tind sa se simta atacati la nivel personal. O femeie va „castiga” ostilitatea colegilor barbati  in cazul unei dispute profesionale mult mai repede decat un barbat.

3. Tensiunea sexuala – Lucrand cu multi barbati si petrecand mult timp impreuna, inevitabil vei intalni ocazional si domni care sa-ti atraga atentia pentru mai mult decat o relatie profesionala. Asta iti poate ingreuna munca, te poate distrage de la traseul tau si in unele cazuri poate face imposibil pentru tine sa continui lucrul in acelasi loc.

Top avantaje:

1.

Barbatii nu te iau in serios – Daca nimeni nu se asteapta sa fii desteapta sau sa ai ceva de spus, iti vei surprinde automat adversarii in momentul in care le vei demonstra contrariul. Si un adversar luat pe nepregatite reprezinta intotdeauna un avantaj!

2. Barbatii cu care lucrezi iau totul foarte personal – Asa cum un gest dezaprobator venit din partea ta ii va indeparta mai mult decat un astfel de gest venit de la un barbat, la fel se intampla si cu gesturile aprobatoare. Un compliment, bunavointa de a intreba despre familia lor, faptul ca te arati interesata de parerea lor le va oferi o validare pe care un barbat nu o poate oferi in locul tau.

Mai mult, o femeie va castiga simpatia colegilor de sex masculin in cazul unei reusite profesionale mult mai repede decat un barbat.

3. Tensiunea sexuala – Stai la birou cel putin jumatate din timpul tau activ (nu punem la socoteala orele in care dormi). Daca are cine sa iti zambeasca (nu e nevoie de mai mult de un flirt nevinovat) dupa o sedinta solicitanta, nu-i asa ca muncesti mai cu spor?

Practic orice binecuvantare se poate transforma intr-un blestem si invers. Tu cum te descurci lucrand cu atatia barbati? Esti in minoritatea defavorizata sau in cea privilegiata?

cristina-badea
cristina-badea
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod