Iulia Serbulea, un exemplu pozitiv

Saptamana asta am avut placerea sa discutam cu Iulia Serbulea, una din cele mai de succes femei din onlineul romanesc. Modesta si cu mult bun simt, ea ne-a povestit despre ce presupune o cariera in

Saptamana asta am avut placerea sa discutam cu Iulia Serbulea, una din cele mai de succes femei din onlineul romanesc. Modesta si cu mult bun simt, ea ne-a povestit despre ce presupune o cariera in aceasta industrie, despre cum te poti impune ca femeie intr-un mediu destinat in general barbatilor, dar si despre cat de important e sa gasesti un echilibru intre activitatea profesionala si cea personala.

C.B.: In prezent esti business development manager la Trilulilu. Poti sa ne spui ce presupune postul asta?
I.S.: Calitatea de Business Development Manager la Trilulilu presupune ca responsabilitati generale dezvoltarea businessului prin coordonarea echipei de vanzari, in vederea dezvoltarii portofoliului actual de clienti, si identificarea metodelor de crestere si monetizare a liniilor de business detinute de companie.

C.B.:  Care crezi ca a fost avantajul tau competitiv fata de alti posibili candidati? Ce te-a ajutat cel mai mult sa ajungi aici?
In afara de coordonatele rationale de selectie ce tin de experienta, know-how si nivel de intelegere al domeniului, imi place sa cred ca ceea ce m-a diferentiat a fost chimia pe care am avut-o pe parcursul discutiilor.

Iar aceasta selectie in baza chimiei ar trebui urmarita si de catre un angajat vs. angajator, pentru ca este un must have bilateral in momentul in care trebuie sa iei o astfel de decizie. Acest criteriu este valabil pentru cei care nu isi doresc doar un simplu job, ci inteleg ca job-ul este o traspunere a pasiunii si ca este important sa te trezesti cu placere si in zilele de lucru ale saptamanii.

C.B.: Ce iubesti cel mai mult la jobul tau?
I.S.: Iubesc domeniul digital prin modul rapid in care se schimba si ma tine in permanenta in priza. Iar in momentul de fata componenta sociala puternic axata pe video si combinata cu comunicarea prin intermediul smartphone-urilor sunt noile valuri in ceea ce priveste marketingul digital. In plus, imi place brandul Trilulilu si imi plac oamenii, atat din Bucuresti cat si din Cluj.

Sunt persoane cu o imaginatie incredibila si foarte atent orientati pe relevanta in tot ceea ce fac.

C.B.: Daca nu ai lucra aici, ce ai vrea sa faci?
Sincer, daca nu as lucra in digital as face agroturism, oricat de 180 grade suna. Mi se pare ca avem o tara fantastic de frumoasa, astfel ca spre anii din cea de-a doua tinerete ma gandesc serios la o metoda de a o pune in valoare. Si cu siguranta ca imi vor folosi atuurile accumulate in  comunicare.

C.B.: Cum te imparti intre viata profesionala si cea personala?
I.S.: Cu rabdare si multa organizare. Intotdeauna am sustinut ca un profesionist poate sa livreze la capacitate mare pe durata job-ului, doar daca acasa este armonie. Ca in familie sa fie armonie, presupune ca ea sa beneficieze de timpul si atentia ta. Altfel, haosul de acasa iese adesea la suprafata prin diverse forme care pot produce neplaceri atat in echipa de lucru, cat si parteneriatele de business.

Ce mi se pare foarte important este sa stii sa faci o diferentiere foarte clara intre cele doua.

Asa cum situatiile personale nu le implici in cele profesionale, ei bine si vice-versa e valabila. Cand ajungi acasa e important sa bifezi cu familia ta ceea ce e notabil din ziua respective la job, sa ceri sfatul daca simti nevoia si apoi sa iti concentrezi atentia pe subiecte ce tin de armonia familiei si de bunul mers al acesteia.

C.B.: Care e cel mai mare challenge pentru o femeie care lucreaza in online in Romania?
I.S.: Pozitionarea brandului personal si mentinerea acestuia, un challenge care nu este reprezentativ doar pentru piata din Romania, ci worldwide.

C.B.: Un sfat pentru tinerele care vor sa urmeze o astfel de cariera?
I.S.: Eu am 3 sfaturi: 1) Invatati! Invatati! Invatati in permanenta de la oamenii din jurul vostru! Creativitatea vine din toate aspectele vietii de zi cu zi. 2) Urmariti sa va dezvoltati o flexibilitate in gandire, sa vedeti lucrurile in ansamblu, nu doar copacii.

3) Tot ceea ce faceti, sa faceti din si cu pasiune, altfel daca te trezesti sa pleci la scarbici… better move on.

cristina-badea
cristina-badea
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod